free page hit counter

december 03, 2004

MS-Hotmjäll, MSN Messenger och nu MS-Blogg

Det bästa sättet att lyckas i mjukvarubranschen verkar vara att sno en färdig idé som fungerar. Se bara på Apple som snodde idén med musen och fönstergränssnittet, eller på Microsoft som körde över ICQ med sin egen kopia MSN Messenger. Nu har turen kommit till webbloggarna. Google har ju köpt Blogger, så varför vänta längre verkar Microsoft resonera. Igår släpptes MSN Spaces som är Microsofts svar på hela bloggtrenden. Räkna med att varje kotte kommer att ha en MS-Blogg nästa år, (och gissa om folk kommer att vara kräk-lessa på stilmallarna inom ett par veckor bara).

Enligt CNN så ska MSN Spaces integreras med en massa andra Microsofttjänster, bland annat med Messenger och Hotmail samt med deras egen musikförsäljningssajt. Förmodligen kommer MSN Spaces att vara grundligt integrerat i nästa version av Internet Explorer också, för att på så sätt snärja alla som är intresserad av bloggning innan de hinner undersöka alternativen.

För tillfället så består MSN Spaces av massor med nybörjarbloggar med bara ett inlägg i. Det skulle vara ganska intressant att på måfå välja ut något tiotal bloggar av dessa och undersöka hur de utvecklas och hur många som överlever. Någon sociolog eller medie- och kommunikationsvetare som letar efter uppsatsämnen eller forskningsmaterial?

Skrivet av barse den december 3, 2004 08:25 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com