free page hit counter

december 04, 2004

Från bloggspam till spambloggar

Jag har länge irriterat mig på all spam som hamnar bland kommentarerna i min blogg, men Microsofts nya MSN Spaces kommer att ta spammandet till en helt ny nivå. Eftersom MSN Spaces alltid publicerar en lista på nya bloggar och nyligen uppdaterade bloggar på förstasidan (och eftersom Spaces kommer att ha många besökare) så kommer det förmodligen att löna sig att skapa bloggar som bara innehåller spam. Vem vet, det kanske redan sitter någon och programmerar en spamrobot som automatiskt kan skapa nya MSN-Bloggar.

I framtiden kommer vi att ha annonser överallt. Nya oväntade annonsytor är oerhört viktiga för företag som vill synas. Jag minns till exempel den gamla goda tiden när golvet, kassadisken och väggarna i småbutikerna inte var täckta av reklam. Den tiden är sedan länge förbi och en fet hittelön utlovas till den som hittar nya outnyttjade ytor att fylla med reklam. Min gissning är att på alla ställen där vi nu ser grafitti (som inte skapar några företagsvinster) kommer vi att få se reklambilder. Så länge som det bara finns pengar att tjäna så är inget utrymme och ingen yta helig.

Skrivet av barse den december 4, 2004 10:03 FM | TrackBack
Kommentarer

Vi blev varnade av science fiction-litteraturen att det skulle bli så illa. Jag minns noveller med reklam som trycktes direkt på luft, reklamfilmer som projicerades direkt på folks ögon, i deras drömmar... ingenstans att komma undan!

Jag fruktar att det slutar med anti-reklamterrorism: grupper som sprejar och målar över annonser, saboterar reklam-TV-avbrott osv.
:-/

-A.R.Yngve
http://yngve.bravehost.com

   Skrivet av: A.R.Yngve den december 5, 2004 07:48 EM

Ett av problemen med t.ex. weblogs.se är ju att en del av de som pingar inte är bloggar i den egentliga meningen utan det är ren och skär spam. Det finns redan men det är inte så väl organiserat tyvärr.

   Skrivet av: brother den december 6, 2004 02:50 FM

tyvärr? jag menar så klart lyckligtvis. INGET ANNAT! =)

   Skrivet av: brother den december 6, 2004 02:50 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com