free page hit counter

februari 09, 2005

Månadspengen +35%

Temo har gjort en undersökning för Nordeas räkning som heter Veckopengen 2004. I den kan man bland annat läsa att veckopengen har ökat med futtiga 5% sedan förra undersökningen som gjordes 2001 medan månadspengen har gått upp rejält med 35% sedan förra mätningen. I undersökningen står också att läsa att flickor generellt sett får högre månadspeng än pojkar och då framför allt tonårstjejer. Är det så det går till när de ojämlika könsrollsmönstren börjar präglas in? Flickor får lära sig att de ska förvänta sig att någon annan står för deras försörjning medan pojkar i större utsträckning förutsätts klara sig med mindre eller helt enkelt börja tjäna egna pengar.

Man får också veta att vecko- och månadspengarna uppgår till totalt fyra miljarder per år i åldersgrupperna 6-17 år, vilket inte småpotatis. Inte undra på det stora intresset för företag att sända barnreklam i Kanal5 och TV3. Dessutom börjar man förstå varför det görs så mycket smurfhits. 4 miljarder, det blir många cd-skivor med smurfröster och dagispop...

Skrivet av barse den februari 9, 2005 04:25 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag tror att det beror på att många tonårstjejer själva ansvarar för att köpa sina kläder och då ingår det i månadspengen.

   Skrivet av: Svensson den februari 10, 2005 11:12 EM

I admire what you have done here. I love that! candy crush

   Skrivet av: Patsy J. Moore den juli 1, 2019 01:32 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com