free page hit counter

februari 18, 2005

Topp tre - filmer med kaniner

Det finns några väldigt bra filmer med kaniner i viktiga roller. Här är, i min mening, de tre absolut bästa kaninfilmerna:


3. Monty Python and the holy grail - Filmhistoriens farligaste kanin. I denna film får man lära sig att aldrig underskatta en lurvig morotsätande mördarmaskin, hur gullig och liten den än är.


2. Watership down - En riktig snyftare med bra musik. Den här filmen var den första film som jag grät riktigt ordentligt när jag såg. Jag måste ha varit i 12-13-årsåldern och såg filmen på stans coolaste ungdomsgård (CeGe) och försökte förgäves dölja mitt hulkande. De coola snubbarna (16-åringarna) höll inne med gråten, avgav några råa kommentarer och lämnade salongen när det blev för hjärtskärande och gick ut för att röka.


1. Donnie Darko - En av mina absoluta favoritfilmer, alla kategorier. Den som har missat Donnie Darko har missat en av 2000-talets bästa filmer och dessutom den läskigaste och sorgsnaste kaninen genom tiderna. Dessutom har jag aldrig sett Patrick Swayze i en sådan klockren rollbesättning som här.
(Filmen finns förresten att köpa på Ginza för ynka 49 kronor.)

Har jag missat någon kanin eller tycker du helt annorlunda? Gör en egen topplista då eller berätta åtminstone vad som är fel med min.

Skrivet av barse den februari 18, 2005 10:06 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com