free page hit counter

februari 18, 2005

Fredagsfyran v7 -05

Fredagsfyran handlar idag om friluftsliv och skogsmullegrejor. (Det är tydligen sportlov nu, vilket är påpassligt och bra med tanke på snömängden och det ganska trevliga vädret.)


1. Fick du möjlighet att ägna dig åt friluftsliv när du var barn?
Hur mycket som helst. Jag var scout, jag fjällvandrade, jag åkte längdskidor och jag gallrade skog med min pappa när jag var liten.

2. Har du fortsatt med friluftsliv nu när du inte är barn längre?
Det händer, men inte alls så ofta som jag skulle vilja. Dessutom är det lätt att bli lite lat och bekväm och då blir det inte lika naturligt att ge sig ut i naturen. För tillfället så blir det mest barnvagnspromenader och en och annan cykeltur i närmiljön.

3. Hur viktig är utrustningen?
Den är viktig, men på ett lite annat sätt än vad många tror. Det viktiga är bra skor och kläder av naturmaterial (bomull och ylle). Alla dyra jackor, rep, GPS-apparater, kompositcyklar och sånt skit är bara prylar som stureplansungdomarna köper för att se tuffa ut. Har man bra skor, varma kläder och en morakniv så klarar man sig för det mesta.

4. Har du något favoritställe där du ägnar dig åt friluftsliv när du får möjlighet?
Fjällvandring är svårslaget och vinterdagar i Bjurliden står också högt på listan. Jag älskar dessutom friluftslivet på sommarön i Finland. Bastande, gin och tonic-drickande och hängmatteliggande, som sker under tämligen friluftsliv-lika förhållanden.

Skrivet av barse den februari 18, 2005 10:23 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com