free page hit counter

april 01, 2005

Sjömansbiff till lunch? Googla!

Efter att ha släppt sökfunktionen Google rides som hjälper en att leta efter taxi och Google Local som letar upp lokala affärsidkare som säljer den vara man letar efter så kommer nu Google Menu som låter en söka efter specifika rätter på restauranger i ett område! Vill man till exempel leta efter restauranger som just idag serverar oxjärpar så skriver man bara "oxjärpar Stockholm, SW" i Google Menus sökruta och vips får man fram träffarna sorterade på pris och om restaurangen har lagt ut bild på rätten ifråga så får man dessutom se en liten tumnagelbild av godsakerna. Gissa om det kommer att sätta fart på kebab-priskriget här i Stockholm igen!

Man kan också sätta flera andra sökflaggor genom att till exempel skriva "vegan" eller "organic" i sökrutan om man vill leta efter veganmat eller mat som bara innehåller kravmärkta råvaror. Andra sökord som finns eller kommer att implementeras inom kort är "kosher", "low carb", "halal" och "non gmo". Nån som är sugen att hänga på och käka Gulaschsoppa till lunch idag?

Skrivet av barse den april 1, 2005 09:43 FM | TrackBack
Kommentarer

Kanon! Sidan funkar till och med här i malmö.. Sökte på 'Billig falafel, Malmö' och fick ett par nya tips. Tack! ;)

   Skrivet av: Daniel den april 1, 2005 10:20 FM

Ah, först fick jag det inte att funka, men sen kom jag på att man måste skriva in orten också, jag trodde att Google kände av det automatiskt (det kanske blir i ver.2). Tack för ett bra tips!!!

   Skrivet av: Günther Fliesenburgh den april 1, 2005 11:33 FM

http://www.google.com/googlegulp

   Skrivet av: N|. den april 1, 2005 02:00 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com