free page hit counter

april 04, 2005

Namn och nytt

Varje gång jag tittar in på Johns namndatabas så slår det mig hur roligt det är att leta efter konstiga förnamn och att fundera över hur föräldrarna tänkte när de gav sitt barn det namnet. Att de här barnens föräldrar förmodligen snöat in lite på äventyrsböcker är väl inte så svårt att räkna ut. Om det skulle visa sig att den här pojken och flickan har föräldrar som trivdes bra i overall skulle det inte heller komma som någon direkt överraskning. Vad mamma och pappa till de här barnens föräldrar tänkte lär vi nog däremot aldrig riktigt komma underfund med.

Nå, det kan ha vissa fördelar att ha ett unikt förnamn också. Man behöver inte kallas Lars A för att det finns en Lars H i samma klass och har man tur så slipper man få något konstigt smeknamn av sina klasskompisar som man måste dras med i resten av sitt liv. Heter man redan något ovanligt så är behovet av smeknamn minimalt.

Skrivet av barse den april 4, 2005 10:11 EM | TrackBack
Kommentarer

Jo, visst har det varit skönt att slippa "jasså den Enar", det erkännes. Men hur är det - är det så illa att man är lite fegare när det gäller tjejnamn, att de får sticka ut alltså?

   Skrivet av: Enar den april 5, 2005 01:01 EM

Ja man kan ju tycka att ni kunde ha dragit till med något konstigare. Zhignie kanske? Det är inte försent att ändra sig.

   Skrivet av: Barse den april 5, 2005 10:07 EM

Onej, knasig stavning är den lägsta formen av utstickande, strax efter [streaking? bankrån? svart skinnrock?].

   Skrivet av: e-Hn@® den april 5, 2005 11:28 EM

Precis! Det är jättecheesy och roligt med konstig stavning. (Fast kanske inte för den som drabbas...)

   Skrivet av: Barse den april 6, 2005 08:00 EM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com