free page hit counter

april 05, 2005

Dagstidningskommentarer - bloggie style

Jag hittade just The Annotated New York Times (via trendalicious!). Annotated Times är helt enkelt en sammanställning av alla blogginlägg som kommenterar artiklar i New York Times. När kommer en sådan grej till Sverige? Jag kan i och för sig tänka mig att det kan bli svårt att få de nödvändiga volymerna på kommentarerna om man väljer att bara presentera kommentarerna om en tidnings artiklar, men om man samlar allt som skrivs om artiklar i Aftonbladet, DN, Text-TV och Resumé på en sida så kanske det skulle bli tillräckligt.

Egentligen är inte logiken bakom det hela särskilt avancerad (tror jag...). Om man plockar ut URL:arna till artiklarna i de utvalda tidningarna och sedan går igenom de svenska bloggarna och matchar mot artikel-URL-listan varje dag så borde man lätt kunna få ihop en sån bevakningstjänst. Det kanske skulle vara av intresse för någon av sagda tidningar att själva göra en sådan tjänst till och med?

Skrivet av barse den april 5, 2005 09:43 EM | TrackBack
Kommentarer

Jonas på Lemonad gjorde en kul grej med att sammanställa massa blogginlägg som PDF. Det var bara tillfälligt. Tanken var att man skulle kunna skriva ut sina bloggar och läsa de till kaffet.

   Skrivet av: Bengt den april 5, 2005 10:00 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com