free page hit counter

april 07, 2005

Ny meny på Donkan? Nja...

För en vecka sedan berättade jag att Big Mac & Co skulle försvinna från McDonalds menyer. Idag visar det sig att ryktet om stormackan-målets frånfälle är betydligt överdrivet. McDonalds går idag ut med ett pressmeddelande i vilket de berättar att de förändrar hela menysystemet. Efter att ha läst pressmeddelandet och tittat på bilderna så vågar jag nog säga att förändringarna är av det minimala slaget. I stället för att, som förr i tiden, säga att man vill ha en QP-meny med morötter och mjölk så får man, efter införandet av det nya systemet säga att man vill ha en meny med QP som huvudrätt, morötter som tillbehör och mjölk som dryck. Märkte ni skillnaden? Inte jag heller. McDonalds förändrade menysystem är identiskt med det gamla, bortsett från att man inte får frittar som defaultval om man säger att man vill ha en meny.

(Dock tror jag att det gamla sättet att beställa mat på Måsen kommer att fungera även framöver. Vad ska kassapersonalen göra? Stirra oförstående eller säga åt en att omformulera sin beställning? Nä, det går säkert att fortsätta att be om en Big Mac & Co utan risk för begreppsförvirring även i framtiden.)

En annan, mycket bättre nyhet är att Mickey Dees har bestämt att de extremt äckliga och ohygieniska bollhaven ska bytas ut mot kuddrum med enkelt avspolbar korkmatta på golvet. Det ser fint ut och man slipper tänka på allt mänskligt avfall som samlas i botten av bollhaven. Om någon kräks i kuddrummet så syns det direkt och är dessutom lätt att städa upp. Bra initiativ Mackan!


En köttbit i ett pita-kuvert

Man lanserar också en ny hamburgertyp vars namn-nomenklatur följer mönstret pitamac [innehåll]. Pitamac beef, pitamac chicken och pitamac vegetables heter de tre versionerna som lanseras. Smörgåsen ser (självklart) tilltalande ut på pressbilderna och den verkar dessutom lättillagad. Gissningvis tjänar man in ett antal arbetsmoment på att bara spruta ingredienserna rakt ner i brödkuvertet i stället för att bygga en burgare på höjden. Det ska bli intressant att testa nyheten (och känna efter om pitamac-brödet är lika sötat som deras hamburgerbröd).

Skrivet av barse den april 7, 2005 02:06 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com