free page hit counter

maj 22, 2005

Stellenbosch avklarat

Vår korta vistelse i Stellenbosch utanför Kapstaden var en mycket angenäm historia som innehöll en kortare vinprovning på ett lokalt vinhus och ett besök på en farm där vi fick träffa ett par geparder och några gäss. Vi fick oss också en sightseeingtur till Godahoppsudden och dess omgivningar där vi fick träffa våra första (men definitivt inte sista) babianer. (Tyvärr vågade jag inte sparka någon Johnny, men modet kanske rinner till vad det lider.) Dessa små rackare befolkade parkeringsplatsen vid Cape point och tog varje chans till att tigga, sno eller råna till sig mat utom synhåll för parkeringsvakterna som gick omkring med sina anti-babianslangbellor. Vi hann också med att besöka Simonstown där vi åt lunch med havsutsikt och en kort visit i Boulder där vi hälsade på åsnepingvinerna och deras familjer.

Kapstaden var en mycket intressant bekantskap med både oerhört vackra omgivningar och stor tragik i form av kåkstaden som breder ut sig på slätten mellan stadens centrum och Stellenbosch. Vår värd och guide (som extraknäckade som engelskalärare ute i en annan kåkstad) sa att antalet innevånare i Kapstadens kåkstad låg någonstans mellan 1 och 2 miljoner människor. På en yta som jag skulle gissa är ungefär lika stor som Kungsholmen ryms det alltså fler människor än i hela Namibia. Tanken svindlar!

Efter att vi snabbt avverkat några av sevärdheterna och attraktionerna i Kapstaden och Stellenbosch begav vi oss till Namibias huvudstad Windhoek där vi nu befinner oss och kommer att så göra under de närmaste tre veckorna. Vi har installerat oss hos ett par vänner som befinner sig i landet under en längre tid för att arbeta och har redan hunnit se en hel del intressanta saker som jag kommer att berätta mer om lite senare. Sonen har börjat vänja sig vid omgivningarna och somnar nu lugnt och gott i sin lilla resesäng med myggnät som vi ska ta med oss när vi åker iväg till nationalparken Etosha om några dagar.

Skrivet av barse den maj 22, 2005 08:13 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com