free page hit counter

maj 24, 2005

Windhoek

Nu har vi varit i Namibia i några dagar och börjar så smått att aklimatisera oss. Windhoek som huvudstaden heter är en trevlig bekantskap med knappt 200000 innevånare och ett rätt så lugnt tempo (särskilt i jämförelse med Kapstaden som vi lämnade för några dagar sedan). Folk kör omkring i sina bakkies och verkar rätt nöjda med sin tillvaro som då och då förgylls med camping, braai och en och annan Windhoek lager. Namibia är verkligen utegrillens och campandets förlovade land med nästan obegränsade vildmarker och mycket god tillgång till bra grillkött.

För ett par dagar sedan hälsade vi på ute hos några vänner till paret som vi bor hos och gick en liten promenad ute på deras farm. Sedan avnjöt vi större delen av eftermiddagen på deras altan där vi drack te och tittade på Kudu och schasade bort fåglar som försökte knapra på bilens torkarblad. (Jag tror att de kallades för rednecked hornbill.) Vi hann också med att träffa en stor fet spindel, en kossa och några ponnyer som bodde på farmen. Sonen fick en glad lekkamrat i familjens yngsta dotter och de lekte större delen av eftermiddagen tillsammans ute på gården. Mycket idylliskt. Middagen på kvällen bestod av Oryx-stek (en slags antilop) och spaghettipumpa.

Dagen därpå åkte vi iväg på en utflykt till Daan Viljoen game park och åt en trevlig tyskinspirerad lunch och tittade på utsikten över parken och över Windhoek som skymtade i fjärran. Sedan gav vi oss iväg på en liten minisafari som tyvärr inte blev så innehållsrik som den kanske hade kunnat bli eftersom de flesta djuren låg och slappade och försökte undvika solen. Vi fick i alla fall se en babianflock (som alla försökte klättra upp i en telefonstolpe), ett otal gnuer, några antiloper av nåt slag och fem giraffer som stod och mumsade löv bara 30-40 meter ifrån oss.

De två påföljande dagarna har vi spenderat i centrala Windhoek och i lekparken mitt i stan och imorgon drar vi iväg till Waterberg för vidare färd till Etosha där vi ska åka ut på seriös lejonsafari. Mer om hur det gick när vi kommer tillbaka. Jag ska också försöka lägga upp lite bilder snart, men än så länge är de flesta bilderna kvar på kamerans minneskort. Tills dess kan jag bjuda på en liten försmak. (Bilden är tagen på hemvägen från Godahoppsudden.)

Skrivet av barse den maj 24, 2005 08:05 EM | TrackBack
Kommentarer

det borde vara förbjudet att lägga ut såna bilder...usch på dig....jag blir avis som bara den

   Skrivet av: Bengt den maj 24, 2005 08:44 EM

Äh, det där var väl inget. Vänta bara tills dess att du får se resten av bilderna.

   Skrivet av: Barse den maj 25, 2005 08:36 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com