free page hit counter

november 18, 2005

Jag får nog behålla mitt vanliga jobb ett tag till...Trots att det, sakta men säkert tickar in lite pengar via adSense-annonserna så sjunker värdet på min blogg stadigt. Förmodligen har det något att göra både med att jag har haft en ordentlig svacka i bloggandet under våren, sommaren och början av hösten, men också med att Google har sorterat om sin ranking nyligt. Fortsätter det i den här takten så kommer jag inte ens ha råd med en liten Skoda när jag säljer min blogg. Någon som är intresserad av att köpa?


My blog is worth $6,774.48.
How much is your blog worth?

Nä, jag trodde inte det. Det här med att sälja bloggar lär väl knappast bli någon stor grej här i Skandinavien och Business Opportunities Weblogs prisuppskattning ger jag inte mycket för. Man får vara glad så länge det är gratis eller åtminstone relativt billigt att blogga. Det är hur som helst betydligt billigare än både psykoanalys och print on demand-tidningsutgivning så jag kommer nog att fortsätta skriva här ett bra tag framöver.

De som är mer professionellt inriktade (eller mer desperata) satsar på annonser i bloggens RSS-flöden eller blir sponsrade. Har man rätt åsikter (eller är anpassningsbar) så kan man också få betalt av någon politisk tankesmedja för att sitta och blogga på arbetstid.

Dessutom finns ju alltid möjligheten att sälja t-shirts med blogg-loggan för att dra in lite extra flis. Undrar om det skulle fungera här i Sverige? Jag skulle nog kunna tänka mig att köpa en tröja med nån av mina favoritbloggar på.

Nä, jag behåller nog mitt vanliga jobb ett tag till. Det verkar inte gå att leva på att blogga.

Skrivet av barse den november 18, 2005 11:15 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com