free page hit counter

november 21, 2005

En bra gratisgrej som jag glömde

När jag gjorde min senaste topp trelista så glömde jag bort Opera som inte bara är världens bästa webbläsare utan numera också helt gratis och utan banner-annonser. Gratis är gott!

Norska Opera software, som tidigare har tagit betalt för windows-, mac- och linuxversionerna av sin webbläsare har slutat med det och satsar i stället på att bland annat sälja webbläsare till mobiltelefontillverkare (som t.ex. SonyEricsson) och till mobiltelefonkunder (som t.ex. Nokia- och Windows mobile-ägare).

Opera säljer också en tjänst som heter Opera Mobile Accelerator som är en slags proxytjänst som snabbar upp surfning på mobiltelefonen och som dessutom minskar datatrafikkostnaden (eftersom bilder skalas om och webbsidorna komprimeras på deras server).

Skrivet av barse den november 21, 2005 01:20 EM | TrackBack
Kommentarer

Opera är skön, och det är trevligt att den är gratis. Men som man säger i Jonajted Stäjts Åff Amärika: "it just doesn't do it for me". Eldräven däremot, den gör det för mig.

   Skrivet av: isecore den november 22, 2005 07:17 EM

...och Eldräven är ju dessutom extra gratis med öppen källkod och allt. Strået vassare än den norska brusaren på den punkten.

Browse happy!

   Skrivet av: Barse den november 22, 2005 09:59 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com