free page hit counter

november 20, 2005

Topp tre - Gratis

Gratis är ju som bekant gott, så därför vill jag ta tillfället i akt och göra en topp trelista på de gratisgrejor som jag tycker bäst om just nu. (Har du några andra topplistekandidater så får du gärna fylla på i kommentarerna, eller göra en egen topplista på din egen blogg.)

3. Gratis parkering för miljöbilar är ett bra initiativ. (Men Stockholm skulle kunna vara ännu bättre.)

2. Microsoft ger bort Visual C# Express (och J#, C++, VB, SQL och WebDeveloper också) helt gratis. För en månad sedan så kostade billigaste VC#-versionen runt tusingen, men nu kostar den noll. Man får dessutom använda den till att utveckla kommersiella produkter. Vad är haken? Samma som alltid, nämligen att man får sälja sin själ till Ballmer, Gates och gänget. Jag trodde aldrig jag skulle säga det här men jag gillar VC#Express skarpt och önskar att alla utvecklingsmiljöer jag jobbat i hade varit lika bra. Hurra för Microsoft!

1. Gratis muséer! Nu kan man gå in på ett intressant museum utan att behöva känna press på sig att man måste hinna gå igenom hela för att få valuta för pengarna. Man kan njuta av utställningarna i lagom takt och frossa i kunskap som man annars kanske inte skulle ha prioriterat. Ett museibesök räddar definitivt en gråkall söndageftermiddag (om man inte har biblioteksärenden eller kulturhusbesök på agendan vill säga).

Skrivet av barse den november 20, 2005 02:07 EM | TrackBack
Kommentarer

Gratis smakar ofta bra:)

   Skrivet av: RS (fd Chadie) den november 20, 2005 04:51 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com