free page hit counter

januari 25, 2006

Second Life, Second Phone

När jag hade skrivit klart mitt förra inlägg om att etablera IKEA i Second Life-världen och hade gått och lagt mig så fick jag ytterligare en idé om att koppla ihop SL-världen med den vanliga. Tänk om man kunde få en Second Life-version av sin mobiltelefon/iPod/Saab/etc på köpet när man köper en i den "verkliga" världen. [Notera citationstecknen, jag börjar assimileras...]

Alla som köpte en iPod skulle kunna få en SL-version med några förinstallerade album att lyssna på i spelet. Det skulle både ge ett mervärde för konsumenten och också en hel massa publicitet när nyheten kommer ut i media. ("Nokia säljer världens första virtuella mobiltelefon!") Dessutom skulle avatarerna som springer omkring med vita små hörlurar utgöra alldeles utmärkta livsstilsreklampelare i själva spelet.

Volvokunder skulle t.ex. kunna få en radiostyrd liten Second Life-Volvo att leka med och någon betydande modeskapare skulle också kunna skapa en kollektion av dubbelvärlds-kläder som folk kunde strutta omkring i. Det kanske skulle kunna vara en bra sätt för HM att använda sig av om de vill försöka toppa Lagerfeldt- och McCartney-hypen?


Läs ännu mer om ekonomin i Second Life hos mymarkup.net.

Skrivet av barse den januari 25, 2006 08:35 FM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com