free page hit counter

februari 19, 2006

Parallaxeffekt

Stencoola företaget Parallax (som bl.a. tillverkar Boe-Bot och dessutom har förvärvat rättigheterna till den snabba och flexibla mikrokontrollerfamiljen SX28/48/52) har lyft på locket och visat upp sitt alldeles egenutvecklade 8-pipiga propellerchip som, om det håller vad det lovar, kommer att krossa allt motstånd i sin prisklass. Chippet är en mikrokontroller med åtta kärnor som var och en tuffar på i cirka 80 Mhz vilket i slutändan resulterar i ungefär 160 MIPS.

Det intressanta är dock inte främst den blodiga prestandan utan i stället de färdiga byggblocken som Parallax bjuder på. Bland annat finns det byggobjekt för sensorer, stegmotorer, PS/2-mus och annat gôtta. Dessutom kan man plocka in ett byggblock som låter chipet generera TV-signal eller VGA-signal. Vill man skoja till det rejält så kan man till och med låta chipet emulera en liten radiosignal för att sända TV-bilden till närmsta teveapparat, helt utan externa kretsar. Allt sker i chipet.

Senare under året, när de färdiga kretsarna börjar komma ut på marknaden tror jag att vi kommer att få se ett helt gäng fräcka hembyggen...

Andra bloggar om: , , ,

Skrivet av barse den februari 19, 2006 07:32 EM | TrackBack
Kommentarer

rena grekiskan de där.... *skratt*

   Skrivet av: Josephine den februari 20, 2006 10:56 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com