free page hit counter

augusti 24, 2006

Man får hoppas att det bara är ett misstag...

New York Times rapporterar att ämnet evolutionsbiologi har fallit bort ur listan av ämnen som är godkända som huvudämnen för de elever som ansöker om federalt studiebidrag för låginkomsttagare i USA. Man får verkligen hoppas att detta är ett tryckfel och att den tomma raden där kurskoden för evolutionsbiologi skulle stått blivit rensad på grund av något tekniskt missöde och inte på grund av att någon bestämt att ämnet inte längre bör läras ut eller åtminstone understödjas av den federala myndigheten.

En intressant kommentar på Slashdot gjorde kopplingen mellan Lysenkoism och det som på vissa ställen verkar pågå i det stora landet i väst. Det gick inte särskilt bra den gången, för att uttrycka sig milt.

När människor, mer eller mindre selektivt, väljer bort empiriskt bevisade fakta för att landets politiska eller religiösa doktrin emotsäger dessa så är det illa ställt. Vissa säger att det är ett tecken som tyder på att ett imperium håller på att börja rasa ihop. Det är svårt i längden att "skydda" befolkningen mot sanning och rationellt tänkande.

[Via: Slashdot]
Andra bloggar om: , , ,

Skrivet av barse den augusti 24, 2006 09:46 EM | TrackBack
Kommentarer
Bloggtoppen.se BlogRankers.com