free page hit counter

oktober 26, 2006

Förbättra [*valfri viktighet*]

Om man vill åstadkomma stora förändringar så är ofta det bästa sättet att göra det i små små steg, vare sig det handlar om att sluta röka, rädda miljön och världshaven eller bara äta mer frukt och grönt. (Josephine och Håkan kom förresten med bra tips på hur man lever mer miljövänligt.)

En fantastisk hjälp när det gäller att sätta upp och följa upp målsättningar är Joe's Goals. Det är en enkel webbtjänst i vilken man skriver in ett antal saker som man borde göra eller inte göra varje dag och sedan kryssar man i rutor när man har gjort grejor. Jag har till exempel skrivit in "cykla till jobbet", "spela piano", "dricka en kopp grönt te" och "skriva blogginlägg" som positiva mål och "snask" som negativt mål. Vill man kan man till exempel skriva in "cigaretter", "vredesutbrott", "okynnesshopping" eller något annat som man vill göra mindre, som negativa mål.

Det hela låter kanske lite larvigt eller präktigt, men något i "pricka i rutor"-pedagogiken talar rakt in i mitt hjärta. Helt plötsligt fattar jag varför det där bantarföretaget med prickar och points drar in så mycket pengar. Lägg in en permanent flik med Joe's goals i er Opera- eller Firefox-browser och testa!

Andra bloggar om: , , , , ,

Skrivet av barse den oktober 26, 2006 09:05 EM | TrackBack
Kommentarer
Bloggtoppen.se BlogRankers.com