free page hit counter

november 02, 2006

Nu får du Internet Explorer 7. Gapa och svälj!

Slashdot (och många andra) rapporterar att den nya versionen av Internet Explorer levereras automatiskt till alla windowsanvändare via windows update. Jag tycker det är tråkigt att Microsoft använder sin uppdateringskanal för att skicka ut produkter som inte har speciellt mycket med operativsystemet att göra (eller borde ha med det att göra i alla fall). Andra webbläsare får svårt att konkurrera och nå ut till vanliga användare på det sättet.

Tänk om man kunde få en dialogruta som frågade om man ville ha IE, Firefox, Opera, Lynx, Amaya eller någon annan browser. Nu är ju matchen redan avgjord på förhand. Om Microsoft ändå gjorde en bra och resurssnål webbläsare med gott standardstöd, men inte då. I stället tvingar man på folk en buggig koloss som käkar klockcykler och som tvingar webbutvecklare sitta länge för att arbeta runt de brister som Explorern har. Blä! Spärra IE7-nedladdningen och tanka Opera i stället.

Andra bloggar om: , , , ,

Skrivet av barse den november 2, 2006 09:18 EM | TrackBack
Kommentarer

Det första jag gjorde när jag senast installerade om Windows var att stänga av den automatiska uppdateringen. Detta eftersom Windows vid ett tillfälle tidigare täppt till säkerhetshål (deras huvudargument för att få folk att hålla den automatiska uppdateringen öppen) genom att totalkrascha min dator.

   Skrivet av: Joshua_Tree den november 4, 2006 07:56 EM

Thanx for sharing such useful post keep it up :)

   Skrivet av: Buy Harvard Case Study Solutions den juni 26, 2018 07:53 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com