Förnuftet talar för Trästock 1998.
Insändare i Norra Västerbotten 980223.
Stå på er ungdomar i Musikfabriken.
Tillåt inte festivalsvansen, polisens semesterplaner och bakåtsträvande Skelleftebor få begrava Trästockfestivalen och Skellefteå som vital popstad.
Istället för att söka fel och gnälla borde de vuxna Skellefteborna uppmuntra ungdomar som tar initiativ och själva bygger scener och mötesplatser där musikbanden, efter år av slit i replokaler, får spela inför publik som förhoppningsvis sporrar banden till att fortsätta utvecklas musikaliskt.
För min del tycker jag det är positivt och känner stolthet över att vi har band som Wannadies, This Perfect Day, Carpe Wade, Backfish m fl som sätter Skellefteå på kartan för människor, såväl nationellt som internationellt. Sen må vi alla tycka vad vi vill om den musik de spelar.
När dessa band är ute och spelar talar de också gott om Skellefteå som stad och musikstad. Med tanke på utvecklingen på arbetsmarknaden och Skellefteås befolkningsutveckling skulle jag som Skelleftebo och fritidspolitiker skämmas om de istället sagt; här står vi trots att vi kommer från Skellefteå.
De två senaste Trästocksfestivalerna, 1995 och 1996, har jag missat högst tre timmar av festivalerna. Min bild av festivalen är en helt annan än polisens och t ex Olle Westermarks bild i NV 21/2. Men jag har å andra sidan inte varit där för att stjälpa och söka fel utan för att lyssna till musik och hjälpa ungdomarna att göra festivalen till en trevlig musikfest.
Westermark borde anmäla sig som frivilligarbetare till Trästockfestivalen i år. Då kanske han får en annan inställning till arrangemanget, t ex när han ser ungdomarna hela dagen och kvällen jobba med att få festivalen att fungera och sedan i gryningen, trots trötthet, tar krattor och soppåsar för att städa området långt utanför festivalstaketen.
Gnäll inte på ungdomar som försöker göra en trevlig musikfest, skäll istället på de cyniska butiksinnehavare som bunkrar upp folköl inför arrangemanget och de som langar till den lilla svans som med hjälp av polisens beskrivning gett många Skelleftebor en vrångbild av Trästockfestivalen.
Även om jag tycker att Folkparken ska vara en levande mötesplats
förstår jag att musikungdomarna inte tycker att det är en lämplig
plats för Trästockfestivalen. Polisen är den enda myndighet som
säger nej till Trästockfestivalen på Nordanå, så på den punkten har Olle fel.

Efter att förra året ha varit med vid de träffar där Trästocksfestival 1997 diskuterades har jag den bestämda uppfattningen att de enda som inte vill bjuda till något är polisen.
Trots att Musikfabrikens företrädare ville pröva att dra ner på festivalens storlek och inte bjuda in band som de trodde kunde locka till sig en svans som ställde till oreda fortsatte polisen att bara säga nej, nej och åter nej.
Den lilla grupp som inte, i första hand, kommer till Trästockfestivalen för att lyssna på musik bör inte, indirekt också få bestämma om festivalens vara eller inte vara. Stå på er i Musikfabriken. Är ni tillräckligt tjuriga kanske ert goda uppsåt vinner över det onda och förnuftet segrar även i Skellefteå.

Kjell Hanseklint (v)
vice ordf. Kulturnämnden


[ s t o c k ? ] [ p r o b l e m e t ] [ å s i k t e r ] [ n a m n l i s t o r ] [ a k t i o n e r ] [ k n a p p a r ]

[ http://helgo.net/stock ]

Disclaimer: Hela denna sida (och de tillhörande undersidorna) är bara ett resultat av akut Trästocksbrist. Den utger sig inte för att vara officiell, eller ens officiell kampsida, för Trästock. Ifall någon annan vill gör en bättre är det helt okej. Ännu mer poppis är det givetvis ifall du kommer med idéer till förbättringar denna sida.
Enar Persson
http://helgo.net/enar