Insändare angående Trästocken.
Insändare i Västerbottens Folklblad 980306.

Skellefteå är en stad där allt är omöjligt. Att se det positiva i den oerhörda företagsamhet och idealism som ungdomarna bakom Trästockfestivalen besitter är inte svårt. Men i Skellefteå uppskattas det tydligen inte. Att inse hur viktigt för hela Skellefteås ungdomskultur det är att vi har ett fungerande musikliv är inte heller speciellt svårt. Men ändå finns det urholkade tjänstemän, politiker och poliser som inte ser helheten. De kan inte se kopplingen mellan deras eget agerande och varför kommunens unga flyr denna ungdomsfientlighetens högborg; Skellefteå.

På senare tid har det dock dykt upp ett gäng positiva politiker på denna insändarsida. Huruvida det är röstfiske inför stundande val vet jag inget om men det är viktigt att vi i nästa kommunalval rubbar de negativa stöttepelare som har vuxit fram under sossarnas halva sekel i kommunledande ställning.

Slutligen vet jag inte om jag tycker att det är bättre att Skellefteå kommun med tillhörande korrumperade polismyndighet stöder det skyddade fylleslag som Skellefteåfestivalen utgör. Att den med sina 7 öltält accepteras utan vidare omsvep visar hur konkret vår kära kommun är i alkoholfrågan. Så länge arrangören är ett aktiebolag med en styrelse i samma ålder som tjänstemännen finns det ingen anledning att försöka styra den övre gräns på antalet liter sprit som förtärs under arrangemanget. Eller?

Gör något! Skriv insändare, ring polisen eller skriv upp dig på uppropet för Trästock-98: http://helgo.net/stock/

Peder Fjällztröm, Björn Wikström, Helena Nygaard, Ylva Örnkloo
peder.f@rocketmail.com


[ s t o c k ? ] [ p r o b l e m e t ] [ å s i k t e r ] [ n a m n l i s t o r ] [ a k t i o n e r ] [ k n a p p a r ]

[ http://helgo.net/stock ]

Disclaimer: Hela denna sida (och de tillhörande undersidorna) är bara ett resultat av akut Trästocksbrist. Den utger sig inte för att vara officiell, eller ens officiell kampsida, för Trästock. Ifall någon annan vill gör en bättre är det helt okej. Ännu mer poppis är det givetvis ifall du kommer med idéer till förbättringar denna sida.
Enar Persson
http://helgo.net/enar