free page hit counter

november 17, 2004

Framsynt tillväxtkommun eller trångsynt norrlandskommun?

Trots att man anser sig ha råd med att bygga om både simhallen och ishallen (borgarna ville dessutom bygga fotbollshall) så är det tydligen så lite pengar i kassan att man måste avskeda fem bibliotekarier. Inte konstigt att Skellefteåborna inte läser böcker, de måste ju hinna med att bada i Eddahallen och åka skridskor i isladan. Visst förstår jag att det är viktigt med bra idrottsmöjligheter, men om man vill att folk ska flytta till kommunen så tror jag att det är en dålig idé att dra in bokbussarna så att man måste åka flera mil bara för att låna en bok. Allsvenskan-laget AIK må ha hur fin hockeyplan som helst, den kulturella utarmningen kommer ändå att innebära utflyttning.

Skrivet av barse den november 17, 2004 08:18 EM | TrackBack
Kommentarer

Jag hatar Skellefteå AIK. Mest för att alla älskar dem och vill slänga ut hur mkt pengar som helst på kommersiell elitidrott. Den enda budget (well, våran skattehöjning var ju också bra...) som var bra på budget-KF nyss var mp:s, där de ville lappa ihop hockeyladan (45 mille) istället för att lyxa till den (90 mille). Men problemet med Vänsterpartiet är inte att vi är odemokratiska, utan tvärtom; att vi är demokratiska. De som var på just det mötet just vid den omröstningen var hockeyskallar. Alltså röstar vi som "majoriteten" i partiet tyckte.

Bokbussnedläggningen är en flopp utan like, och det måste vi försöka göra något åt. Genom att ge kulturnämnden mer pengar, för vi vill inte styra över hur KN prioriterar, det måste de vara bäst på.

Sedan har vi dessutom ett visningsmagasin (magasinett.nu) som definitivt måste till om vi inte ska lägga ner museets samlingar.

   Skrivet av: Enar den november 18, 2004 11:01 FM

Hata är väl ett starkt ord som man bör spara till såna som verkligen förtjänar det (som till exempel Löven), men visst kan man tycka att AIK är ett gäng bortskämda barnrumpor. Jag tycker att man ska vänta med ihoplappningar eller till-lyxningar av isladan till dess att de verkligen har gjort sig förtjänta av det (läs: gått upp i elitserien).

   Skrivet av: Barse den november 18, 2004 04:18 EM

Sant. Jag hatar inte SAIK (personerna), jag hatar saikandet (religionen).

   Skrivet av: Enar den november 18, 2004 07:39 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com