free page hit counter

november 26, 2004

Psykbryt

Helt plötsligt så snöade jag in på släktforskning igen. Pappa kom ner och hälsade på och i packningen så hade han lite gamla antavlor som han och mamma hade hittat hemma i gömmorna. Efter att ha knappat in informationen så gav jag mig ut på internet och började leta efter förfäder och du milde vad jag hittade förfäder och släktingar. Nu har jag kommit så långt tillbaka som till 1500-talet på ett par ställen. Det visar sig att jag har både björnjägare (35 fällda!), nämdemän, sinnesslöa och tiggare ibland mina utdöda släktingar. En hel del sköna historier dök också upp, bland annat en berättelse om hur min farfars morfars farfar lekte gerillasoldat och gillrade en fälla för ryssarna när de var och härjade runt i Västerbotten 1808-1809. Jag fortsätter, sporadiskt men oförtrutet att forska vidare och rekommenderar hobbyn varmt till alla som känner sig rotlösa.

Skrivet av barse den november 26, 2004 10:45 FM | TrackBack
Kommentarer

Här borde finnas en del att göra också, rent datormässigt. En sorts .rtf finns ju redan med GEDCOM-fomatet (.GED), men alla webbsidor, inklusive min egen) suger ju såväl grafiskt som kognitivt. Man borde ju kunna kolla hur vissa typer är släkt etc, fast då blir det ju rörigt också om man kan anpassa. phpGEDView är rätt okej kanske (phpgedview.sourceforge.net), men saknar också en hel del, och har en hel del för mkt.

   Skrivet av: Enar den november 29, 2004 11:57 FM

Asphalt 9: Legends retains the iconic customization feature from its predecessor. Customize your vehicle according to your preferences. Become an icon in the community by creating your own signature racing machine. asphalt 9 cheats

   Skrivet av: Ruairidh Legge den oktober 18, 2019 04:06 FM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com