free page hit counter

december 25, 2004

Fyran v52

Fyran handlar om jultraditioner den här gången.

1. Vad innebär julhelgen för dig?
Man får träffa släkt och vänner, äta julmat och sitta och jäsa framför tv:n. (Ungefär som vanligt alltså bortsett från julmaten.) Dessutom äter jag blöta (ljusugnsbröd doppat i varmt skinkspad) på julen, det gör jag inte under resten av året.

2. Hur skulle du vilja att julhelgen var?
Jag tycker nog att den är ganska bra som den är. Kanske skulle det kunna vara lite mindre stress och lite mindre fokus på att hitta de rätta julklapparna. Men själva julhelgen är nog rätt skön. I år skiljer den sig i och för sig inte så mycket från min vardag eftersom jag ändå är föräldraledig och hemma om dagarna.

3. Är traditioner viktiga?
Jovars. Det är ju ganska skönt med traditioner för man vet vad man kan förvänta sig. Däremot ska man nog inte ha för stora förväntningar på hur det ska bli. Uppstår det traditioner så får man vara glad över detta och om traditioner faller i glömska eller förlorar sin charm så ska man nog låta dem göra det. Dessutom kan det vara spännande och uppfriskande att bryta traditioner. Lite vardagsrevolution sådär.

4. Finns det någon jultradition du absolut skulle vilja slippa?
Hmm... Nej, jag tror inte det. Jag gillar alla jultraditionerna som vi har. Jo, förresten, julgranen kan jag gott leva utan, men det är inte så att jag absolut måste slippa den. Jag kan nog lätt stå ut med en gran om det kan göra nån annan lycklig.

Skrivet av barse den december 25, 2004 09:06 EM | TrackBack
Kommentarer
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com