free page hit counter

februari 09, 2005

Ba Ba Reeba

Jag kunde inte släppa hela hej baberiba-grejen så efter lite funderande så började jag googla igen.

Kocken Gabino Sotelino driver sedan 15 år tillbaka en tapasrestaurang i Chicago som heter Cafe Ba-Ba-Reeba men någon förklaring till namnet hittar jag inte på webbsajten. Det verkar som om ordet ofta förknippas med mat eller restauranger.

Det finns också en sån där arty-farty musikklubb i Tokyo som heter BA.BA.REEBA men inte heller där hittar jag någon förklaring till namnet. Däremot finns där ett gäng mystiska bilder och underliga diagram.

Författaren Gunnar A Hellströms bok Hej Baberiba kanske skulle kunna ge några ledtrådar om jag skulle orka läsa den (och kanske blir jag tvungen om jag inte får sökandet efter baberibas betydelse ur världen). I säljtexten på förlagets webbsida om boken står det något om Jack Kerouac och det bekräftar en liten misstanke som har legat och grott i mitt bakhuvud ett tag. Det skulle kunna ha att göra med beat-poesi, konkret poesi eller ännu hellre ljudpoesi men jag lyckas inte vaska fram något som liknar ordet. Jag får väl sätta mig och plöja igenom eller lyssna lite på Schwitter, Ball och de andra filurerna. Sökandet går vidare...

Skrivet av barse den februari 9, 2005 10:14 FM | TrackBack
Kommentarer

Intressant. Jag följer ditt sökande efter sanningen med stort intresse.

   Skrivet av: Sebastian den februari 9, 2005 11:52 FM

"Hej Baberiba" eller något liknande:

En gång fanns det någon som sjöng något, som lät ungefär så. Men, i själva verket sjöng han eller hon "Hey Boperibop." Att det sedan kan låta som "Baberiba" på svenska är ju ingen ursäkt. Bop kommer från den amerikanska populärmusiken (40-50 tal ungefär) med samma namn. Bop alltså.

Så ligger det till, serru!

K.

   Skrivet av: K. den februari 18, 2005 12:34 EM

Jo, jag kom fram till det jag också. (Se mitt sista inlägg i baberiba-frågan.)

   Skrivet av: Barse den februari 18, 2005 03:01 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com