free page hit counter

mars 20, 2005

Betty och jag

På Dagens Nyheter (och de flesta andra dagstidningar) så har man dragit ner på korrekturläsningen så till den milda grad att allt möjligt börjar slinka igenom. Journalisterna förväntas helt enkelt korrekturläsa sina egna artiklar (och klara detta på ett tillfredsställande sätt). Det funkar, som ni säkert förstår, inte alls särskilt bra.

När jag skriver inlägg på bloggen så brukar jag ibland skriva ner ett antal stolpar. Några sammanfattande meningar så att jag kommer ihåg vad jag tänkte säga. Sedan arbetar jag in dessa koncentrerade små meningar i texten efter hand och till slut så är alla stolpar borta. Det händer då och då att jag råkar lämna nån gammal formulering eller minnesrad kvar i texten, men det brukar jag för det mesta märka när jag publicerar och läser igenom mitt inlägg.


Betty

Samma sak hände troligtvis DN:s Betty Skawonius när hon sent igår kväll tryckte på publicera-knappen och skickade iväg sin artikel om Eddie Izzard vidare in i tidningsmaskinen. Artikeln är välskriven, rolig och håller överlag hög kvalitet, men när det återstår två stycken så händer något märkligt. Texten blir i det närmaste oläsbar och det tog mig några sekunder att räkna ut vad det var som hade hänt. De sista meningarna i hennes artikel har troligen hängt med från stödanteckningarna från intervjun, men har inte hunnit vävas in i artikeln. Resultatet blir intressant, som inblick i en journalists arbetssätt, men knappast särskilt läsbart eller förståeligt. Synd på en i övrigt så välgjord artikel. Man får hoppas att Dagens Nyheter tar sitt förnuft till fånga och hyr in åtminstone en korrekturläsare. Det skulle göra både oss läsare och många av skribenterna mycket glada.

Skrivet av barse den mars 20, 2005 10:51 EM | TrackBack
Kommentarer

Är som du säger. Förmodligen så skulle den sista texten har hamnat i en faktaruta. Ser ut som typiska sånna stolpar till redigeringen. Men att de är en redigeringsmiss är ganska tydligt. Betty har koll :-)

   Skrivet av: Robbie Pop den mars 22, 2005 10:29 FM

Jo det märks att Betty har koll. Artikeln är som sagt stenbra ända tills det obegripliga slutet. Börjar man dra ner på personalen och kräva att reportrarna ska skriva, korrekturläsa och layouta sina artiklar själva så kommer resultatet oundvikligen bli fler såna här grejor. Fyra eller sex ögon ser mer än två (särskilt om de två ögonen är trötta och utarbetade).

   Skrivet av: Barse den mars 25, 2005 07:38 EM


My partner and I definitely loving the design and style of your website.
basketball stars cheats
simpsons tapped out cheats
battlelands royale cheats
toon blast cheats
angry birds 2 cheats

   Skrivet av: jake den augusti 20, 2019 06:52 EM

coach outlet
coach outlet clearance
kate spade outlet online
coach outlet online
coach outlet store online
coach factory outlet
coach outlet online
coach factory outlet
coach outlet

   Skrivet av: air max shoes den september 23, 2019 06:50 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com