free page hit counter

mars 22, 2005

Topp tre - företag som hatar barn (och barnföräldrar)

Det är trevligt att vara föräldraledig, men det finns också smolk i glädjebägaren. De allra flesta butiker, museer och andra offentliga platser i stan är barnvagnsvänliga och har personal som är trevlig och tillmötesgående mot familjer med små barn men det finns också undantag. Här kommer min topp tre-lista på de värsta barn-hatarna:

3. H&M på Hamngatan. Här skiter man högaktningsfullt i barnvagnar och placerar hyllor och klädhängare så trångt att det omöjligen går att ta sig fram. Särskilt trångt är det på avdelningen för barnkläder. Dessutom är det inte ovanligt att det står vagnar med ouppackade varor i vägen så att man får gå jätteomvägar för att komma fram. Sluta sälja barnkläder eller gör nåt åt kaoset H&M!

2. Baby Planet på S:t Eriksgatan. Kommer man in i butiken med en baby i magen så uppvaktas man som om man vore en kunglighet men har man däremot en barnvagn med ett barn i så behandlas man som (illaluktande) luft. Jag har gått från butiken ett antal gånger och varit arg för att jag har blivit så illa behandlad, men jag trodde att det var personalen som hade en dålig dag. När jag nämnde det på öppna förskolan så fick jag höra att jag var långt ifrån ensam om den upplevelsen. En mamma berättade till exempel att hon blivit utskälld av en expedit där. Sånt ska man inte behöva tåla. Ett tips till blivande föräldrar är att köpa barnvagnen någon annan stans. Ni blir visserligen väl behandlade när ni shoppar vagnen, men om den går sönder eller om ni behöver köpa något tillbehör så kommer ni att ångra att ni köpte den på Baby Planet.

1. Connex. Att ta sig fram i kollektivtrafiken med barnvagn är inte alltid roligt. Både barnvagnspassagerare och förare tenderar att bli ganska trötta på stillastående rulltrappor, nedkissade hissar och busschaufförer som har så bråttom att de nästan hinner åka iväg innan man kommit av bussen. När man då, trött och lätt irriterad, försöker att ta sig igenom spärrarna in eller ut ur tunnelbanan så är det sista man vill att bli snäst åt eller utskälld av någon trött spärrvakt. De senaste veckorna har beslutet att månadskorten måste detaljgranskas vid spärrarna gjort att jag fått en hel del oförtjänt ovett från spärrvakter (som säkert tycker lika illa om reglerna som jag). Jag vill inte bli illa behandlad när jag ska åka tunnelbana eller buss. Dessutom är den nya "hårda" biljettgranskningen en fars. Vem tror på allvar att de som använder sig av barnvagnsspärrarna fuskar med biljetterna? Min gissning är att mer än 99% av alla tunnelbaneresenärer med barnvagn har ett giltigt färdbevis. Det är ganska svårt att hoppa över spärrarna med en barnvagn under armen.

Dessutom måste jag passa på att utgjuta mig över den otroliga dumhet man har gjort när man inte har gjort barnvagns- och handikappingången med magnetremsa precis som de andra ingångarna. Detta skulle spara mängder med tid, frustration och arbete och jag kan inte tro att det skulle ha kostat mycket mer än de nuvarande plåtdörrarna. Men förmodligen har det suttit någon träig handelshögskoleekonom i någon styrelse och tänkt att man säkert kan fuska med breda spärrar och därför suboptimerat genom att i stället göra systemet manuellt. Nä, blä för Connex!

Skrivet av barse den mars 22, 2005 08:56 EM | TrackBack
Kommentarer

Som jag har undrat :) Jag som (ännu) inte har begåvats med egna barn kan också bli nyfiken på vilka företag som evetuellt är topp tre bra. Skulle det kunna vara IKEA, McDonalds och föräldrakooperativet Smörblomman?

Varför har du förresten så snygg blogg, coolt bloggnamn och underfundig underrubrik? Andra bloggare kan ju bli ledsna och avundsjuka. (Ja, inte jag naturligtvis, men jag känner en kille som är lite lätt tunnhårig och snackar en hel del som... ja, du förstår nog)

   Skrivet av: Håkan (hakke) den mars 23, 2005 05:30 EM

Topp tre bra företag? Det har jag inte funderat på. Kanske blir det en topplista om det lite senare. Just nu kan jag bara komma på mitt lokala Konsum på Kristineberg där personalen alltid är trevlig och hälsar på både mig och sonen. En gång när hans tålamod tröt och väntan i kassakön blev för lång så fiskade kassören fram ett litet kramdjur som sonen fick för att mildra ilskan och långtråkigheten. Sådana saker är värda mer än all tv-reklam i hela världen.


Tack förresten! Utseendet på bloggen har jag till största delen snott, likaså undertiteln (som egentligen är en titeln på en låt av Mullhippiar Neffsonsson). Inte ska han bli avundsjuk, den där tunnhårige killen, han får göra som jag och sno lite snygga grejor här och där och remixa det så att det känns eget. :-)

   Skrivet av: Barse den mars 25, 2005 01:07 EM
Bloggtoppen.se BlogRankers.com