free page hit counter

november 12, 2005

Helgpyssel

För den som, liksom jag och sonen, är krasslig i helgen så kan jag tipsa om lite pyssel som man kan underhålla sig med i sin ynkedom. Bygg en boll (dodekaeder?) av gamla SL-kort enligt denna förlaga (och gör gärna en ritning eller instruktion för oss andra så att vi också får chansen att bygga bollar).

Lockar inte busskorts-origami så testa istället på lite Augmented Reality därhemma genom att ladda ner demo nummer två från denna sida, skriva ut AR-taggarna på en skrivare, koppla in en USB-kamera och sedan köra. Jag lekte med demoprogrammet i flera timmar på jobbet i onsdags och jag måste säga att det är helt enastående. AR kommer att revolutionera både det ena och det andra när tekniken har mognat något.

(För den som undrar så är AR en beteckning på olika typer av tekniker som "förbättrar" eller lägger på saker på den verklighet som vi ser. Man skulle t.ex. kunna ha ett program med en ansiktsdatabas och ett AR-visualiseringssystem som la upp skyltar med viktig information ovanför människor som man mötte. Möjligheterna är i det närmaste oändliga. Testa demon!)

Den som inte får några kickar av framtidsteknikpornografiska grejor kanske i stället vill pyssla med lite mer jordnära saker, som att svetsa ihop en allt annat än jordnära cykel som den här maffiga högcykeln. Ser den farlig och svårcyklad ut? Det är den säkert också, trots att konstruktören verkar framföra den med stor grace.

Känns alla dessa projekt allt för nyttoinriktade och tekniska så får du väl bygga en mangafigur i frigolit i stället, eller bara säcka ihop i tv-soffan som vanligt.

Skrivet av barse den november 12, 2005 09:10 EM | TrackBack
Kommentarer

www.blackandwhitetypes.co.uk gucci uk outlet gucci outlet www.christian-louboutinshoes.us.com christian louboutin shoes christian louboutin shoes www.clshoesoutletonline.com ugg boots outlet ugg boots www.discountuggboots.us.com ugg boots cheap ugg boots valentino shoes www.valentinoshoes.us.com valentino rockstud www.valentinooutlet.org valentino outlet valentino outlet www.rbclearance.com.co ray ban sunglasses ray-ban sunglasses www.ray-banoutlet.com.co ray-ban outlet ray ban outlet www.portefeuillepaschers.com sac louis vuitton sac louis vuitton www.coachfactoryoutletofficial.us.com coach factory coach outlet online www.michael-kors-outletonline.com michael kors outlet online michael kors outlet www.louisvuittonlv.us.com louis vuitton outlet www.louisvuittonoutletstore.us.org louis vuitton outlet www.coachoutletwebfactory.com coach outlet online ray-ban outlet www.raybansunglasses.biz ray ban sunglasses www.ray-banoutlets.us.org ray-ban outlet lunettes de soleil ray ban pas cher www.ray-banoutlet.co ray-ban outlet oakley outlet www.oakleysunglasses.biz oakley sunglasses www.oakleyoutlets.com oakley outlet

   Skrivet av: toms shoes den september 23, 2019 06:35 EM
Skriv en kommentarSpara personliga inställningar?


Bloggtoppen.se BlogRankers.com