free page hit counter

augusti 30, 2005

Mmm choklad...

Chokladfontän.

Skrivet av barse klockan 10:06 FM | Comments (8) | TrackBack | Prylar

augusti 27, 2005

Fredagsfyran v34-05

Inget passar väl bättre att komma igång med efter en lång tids bloggsemester än en liten Fredagsfyra. Denna vecka handlar det om mat:

1. Följer du kostcirkeln?
Jag försöker äta en allsidig kost men jag kan inte påstå att jag är någon hälsofascist precis. Fisk är jag tyvärr dålig på att äta tillräckligt av. Det blir någon sushi då och då men tyvärr inte så mycket annan fisk.


2. Lägger du stor tid på din matlagning?
Det gör jag nog. Min kära fru skulle nog vilja påstå att jag alltid lägger för stor tid på matlagningen eller att jag åtminstone alltid börjar laga mat alldeles för sent.


3. Gillar du att pröva ny mat?
Jag älskar att pröva ny mat! Nytt är spännande och bra.


4. Vem/vad inspirerar dig när du lagar mat?
Jag gillar att inspireras av snygga bilder och gärna på maträtter som ser välgjorda ut. Tidningen Gourmet är en favorit. Sedan blir jag ofta inspirerad när jag handlar mat eller om jag testar nåt nytt som jag gillar på någon restaurang. Igår åt jag t.ex. en jättegod Burek och då blev jag sugen på att laga (jugo-)slavisk och persisk mat. Det värsta som finns är när man fastnar i gamla hjulspår och bara lagar samma tråkiga mat hela tiden. (Passa förresten på att testa Stockholms bästa Burek på Caffe Quattro om du har vägarna förbi Luntmakargatan.)

Skrivet av barse klockan 11:00 FM | Comments (0) | TrackBack | Fyran och femman

augusti 24, 2005

Nu kan man kommentera igen...

Frank påpekade att kommentarsfunktionen på bloggen var paj och det var förstås gamla kära MT::Blacklist som spökade som så ofta förr. Nu är problemet i alla fall åtgärdat, trackback-möjligheten är avstängd och allt ska fungera ungefär som förut. Däremot kommer det att bli fortsatt tunsått på bloggfronten här i ett par veckor till eftersom jag har en viktig master-deadline i mitten/slutet av september. Därefter kommer saker och ting förhoppningsvis återgå till det mer normala igen.

Här är i alla fall en länk till ELlen (som varken har med deadlines eller kommentarsfunktionsproblem att göra men som är ett ganska fiffigt bygge).

Skrivet av barse klockan 06:59 EM | Comments (1) | TrackBack |

augusti 19, 2005

Fredagsfyran v33-05

Fredagsfyran , tema: Radio.

1. Ditt första radiominne?
Jag tror att det var någon bra radioföljetong. Kanske Tordyveln flyger i skymningen?

2. Vilket är ditt favoritprogram?
Ring P1.

3. När stänger du av radion?
När det bara är reklamradio i etern. Blä för sån skit!

4. Drömmer du om att någon gång göra ett eget radioprogram?
Njae, inte särskilt. Jag sände närradio i några år och det får räcka. Det var roligt, men det finns andra grejor som jag hellre vill lägga ner tid på.

Skrivet av barse klockan 02:42 EM | Comments (4) | TrackBack | Fyran och femman

augusti 17, 2005

Broder Roger är död

Frun ICQ:ade för några minuter sedan och sa att hon hade hört någon säga att Broder Roger hade blivit knivmördad och min första reaktion var att det måste vara ett missförstånd, men det visade sig att det inte var det. Jag känner mig chockad omtumlad och alldeles kallsvettig och tankarna snurrar i huvudet. Vad kan det vara för fel i huvudet på en människa som får för sig att göra en sådan sak? Broder Roger har arbetat hela sitt liv för att skapa fred och samsyn mellan människor. Det är svårt att tänka sig att han faktiskt blivit mördad och ännu svårare att förstå varför. Tydligen verkar dådet ha utförts av en mentalt störd person som anföll honom under en aftonbönen igår kväll.

Skrivet av barse klockan 01:48 EM | Comments (0) | TrackBack | Omvärlden

augusti 08, 2005

Stress säsongen har börjat

Varje år hinner jag precis glömma bort hur pissjobbigt det är när det är crunch-dags och tur är väl det för annars hade jag sagt upp mig för länge sedan. Blä!!!

Skrivet av barse klockan 07:03 EM | Comments (0) | TrackBack | Jobbet

augusti 02, 2005

Semester-bloggtorkan

Det är ju typiskt att det ska inträffa flera roliga grejor med bloggen när man befinner sig på semester och inte har tid att hålla efter den. För några dagar sedan hörde en DN-reporter av sig och berättade att hon ville citera några rader från min blogg med anledning av att hon skriver om en grej som jag har avhandlat tidigare. Artikeln dyker förmodligen upp i tidningen imorgon eller på torsdag.

Dessutom fick jag ett mail om att mina blogginlägg skulle dyka upp på en ny syndikerings-sajt som heter Dabloid.se. Jag har inte haft tid att kolla in den än, men det ska tydligen vara en sajt som presenterar olika blogginlägg på ett lite aptitligare sätt för att locka till sig blogg-ovana läsare. Men de nya läsare som eventuellt dyker upp på min blogg kommer inte att få något nytt att läsa på åtminstone en vecka eftersom jag befinner mig i Bjurliden och slåss med myggen och inte har tid att blogga. Jag får väl försöka kompensera denna frånvaro av intressanta inlägg när jag kommer tillbaka hem till Stockholm och bredbandet. (Om jag får tid vill säga, omstarten på jobbet blir något av en rivstart med alfaversions-deadline 30 timmar efter att jag kliver av planet från Skellefteå.)

Skrivet av barse klockan 09:19 EM | Comments (0) | TrackBack | Navelskådande