För den som bryr sig

Illa illa…

by Sofie

Jo, visst är det illa att jag är så dålig på att uppdatera min blogg?!
Iris och Mirjams rum är klart. Blev ju hur bra som helst! Synd bara att inte barnen i samma veva blev hur duktiga som helst på att städa. ;) Bilder finns och kommer att komma upp när jag får tummen ur.

Sen har jag ju slutfört en del mindre, men ändå roliga grejer. Mest handarbete då.
Jag har lärt mig knyppla, men har inte gjort det på hela sommaren och är än så länge bara på 2:a nybörjarspetsen.
Jag har sytt lite grejer, varit mindre bra på att fota det jag sytt.

Nästa stora projekt blir förrådet i alla fall. Där ska skräp kastas och allt annat ut, väggar spacklas och målas, och kanske upp nån fin tapet på nån vägg, sen in med skenor med konsoller längst hela långväggen. Lite hyllor och trådbackar på det, så kanske det gå få någon ordning där tillslut. Har även tänkt ställa in mitt skrivbord dit, så får jag en egen liten hörna, och det blir mer plats i vardagsrummet.

Om 3 veckor har jag mina första 2 tentor, det kommer nog gå rätt bra hoppas jag. ;)

Det var uppdateringen för denna gång. Hade!


Skola

by Sofie

Nu är snart nolleperioden slut, så på måndag börjar allvaret. Jag har då hamnat i en klass med flera trevliga människor, och vi är några som är engagerade och kommer att sitta tillsammans på skolan och plugga hela dagarna. :) Jag är superpeppad och känner att det kan bli riktigt skoj det här.


Tomt.

by Sofie

Så här hade vi det under veckorna det torkade upp i badrummet.

Gotte fotade när dom var och hälsade på.


Färdigt badrum! Del 2.

by Sofie

Som sagt idag kom det sista upp på väggarna. Högskåp, väggskåp, badkarsskärmvägg, duschhållare och handdukshängare. Måste faktiskt påstå att jag och Micke jobbade bra ihop. :D Snabbt och smidigt gick det, och som tack för hjälpen bjöd vi Camilla och Micke på Fläskfilé baconbus och marängsviss (inte som samma rätt då). Men den dagen dom köper hus har jag då lovat att tapetsera så mycket som behöver. ;) Så nu ser det ut så här i vårat badrum!

Det enda som saknas nu är att stöka in i skåpen, och så håller jag på att ska sy en ny tvättkorg. Vår gamla var så äcklig och började gå sönder lite här och där, och så kom jag ju på att vi har ett fint duschdraperi som vi inte har nån användning av längre. :) Så bild på det kommer väl senare kanske. ;)

Nu är det bara att börja med flickornas rum! ;) Fast först åker vi på semester.


Färdigt badrum! Del 1.

by Sofie

Äntligen är badrummet klart! Idag var Micke och Camilla hit, så vi fick hjälp att sätta upp det sista på väggarna, skåp, handdukshängare och badkarsskärmväggen.

Lite drygt 1 månad från att dom var här och tömde tills det var helt klar. Är väl inte så illa? ;)

Den 15 februari revs ju allting ut, och drygt 2 veckor senare, torsdag den 1:a mars, när jag och sjuklingen Mirjam var på Vux, ringde Jens, från Mini Bygg, och sa att han hade vart hos oss och nu var det torrt! Måndag den 5:e kom mattläggarna och började spackla. Jens var prydlig när han rev ut badrummet motför vad dom var. Jag och flickorna spenderade hela veckan i Storbränna, då det smidigt nog var sportlov, men Robin var hemma. Stackarn. Det var spackel i halva lägenheten på måndag eftermiddag när han kom hem. Förstår inte varför dom ska spilla spackel i köket, hallen (utanför pappen som låg som skydd såklart), trappen och på dörrkarmen till badrummet. Jag skyller allt stök på dom. ;) I alla fall så när vi kom hem på söndagen var väggarna och golvet klara!

Så förra veckan var det dags för rörmokaren att komma och böja lite rör och sätta in lite viktiga saker, typ toastol och handfat. Onsdagen satte han in handfatet och spegeln, torsdagmorgon kom han med toalettstolen, som Jäders på nåt sätt missat att beställa, men det ordnade sig ändå. Även badkaret hann komma med. Och sen på fredagen kom elektrikern och satte upp lamporna och snyggade till hängande kablar och sånt. Då var byggjobbarnas arbete klart.

Så här såg det ut när rörmokaren var på fikarast på torsdagen.

 

 

Fortsättning följer…


Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2023 Sofies blogg | Powered by WordPress