För den som bryr sig
Category Archives: Projekt: Badrum

Färdigt badrum! Del 2.

by Sofie

Som sagt idag kom det sista upp på väggarna. Högskåp, väggskåp, badkarsskärmvägg, duschhållare och handdukshängare. Måste faktiskt påstå att jag och Micke jobbade bra ihop. :D Snabbt och smidigt gick det, och som tack för hjälpen bjöd vi Camilla och Micke på Fläskfilé baconbus och marängsviss (inte som samma rätt då). Men den dagen dom köper hus har jag då lovat att tapetsera så mycket som behöver. ;) Så nu ser det ut så här i vårat badrum!

Det enda som saknas nu är att stöka in i skåpen, och så håller jag på att ska sy en ny tvättkorg. Vår gamla var så äcklig och började gå sönder lite här och där, och så kom jag ju på att vi har ett fint duschdraperi som vi inte har nån användning av längre. :) Så bild på det kommer väl senare kanske. ;)

Nu är det bara att börja med flickornas rum! ;) Fast först åker vi på semester.


Färdigt badrum! Del 1.

by Sofie

Äntligen är badrummet klart! Idag var Micke och Camilla hit, så vi fick hjälp att sätta upp det sista på väggarna, skåp, handdukshängare och badkarsskärmväggen.

Lite drygt 1 månad från att dom var här och tömde tills det var helt klar. Är väl inte så illa? ;)

Den 15 februari revs ju allting ut, och drygt 2 veckor senare, torsdag den 1:a mars, när jag och sjuklingen Mirjam var på Vux, ringde Jens, från Mini Bygg, och sa att han hade vart hos oss och nu var det torrt! Måndag den 5:e kom mattläggarna och började spackla. Jens var prydlig när han rev ut badrummet motför vad dom var. Jag och flickorna spenderade hela veckan i Storbränna, då det smidigt nog var sportlov, men Robin var hemma. Stackarn. Det var spackel i halva lägenheten på måndag eftermiddag när han kom hem. Förstår inte varför dom ska spilla spackel i köket, hallen (utanför pappen som låg som skydd såklart), trappen och på dörrkarmen till badrummet. Jag skyller allt stök på dom. ;) I alla fall så när vi kom hem på söndagen var väggarna och golvet klara!

Så förra veckan var det dags för rörmokaren att komma och böja lite rör och sätta in lite viktiga saker, typ toastol och handfat. Onsdagen satte han in handfatet och spegeln, torsdagmorgon kom han med toalettstolen, som Jäders på nåt sätt missat att beställa, men det ordnade sig ändå. Även badkaret hann komma med. Och sen på fredagen kom elektrikern och satte upp lamporna och snyggade till hängande kablar och sånt. Då var byggjobbarnas arbete klart.

Så här såg det ut när rörmokaren var på fikarast på torsdagen.

 

 

Fortsättning följer…


Badrum

by Sofie

Ja, som dom flesta vet, så har vi ju vattenskada i badrummet. Onsdag förra veckan kom Jens från MiniBygg, och rev ut hela badrummet. Så allt vi har där inne nu är toalettstolen, värmeväxlaren och en fläkt. Fördelar med fläkten:

  • Den håller värmenivån i lägenheten på ca 22 grader.
  • Toalettsitsen är alltid varm.
  • Den låter så att när man sitter på toa så hör man inte allt bråk i resten av lägenheten, så man är som i sin egen lilla värld.

Annars tycker jag inte att ljudet stör så mycket. Låter inte värre än Robins datorfläkt. ;)

Jag skickar in lite bilder från när vi tömde badrummet, så vi får lite ”före-bilder”.

 

Och så klart måste ni ju få se röran i vardagsrummet.

Till höger, på golvet framför bokhyllan, ligger möblerna som ska upp i badrummet sen! Ser så fram emot att få klart, och hoppas att det inte tar så lång tid för badrummet att torka.

När jag ids ska jag fota och lägga upp bilder på hur det ser ut i badrummet nu. Det här får räcka tillsvidare.

 

 


Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2021 Sofies blogg | Powered by WordPress