free page hit counter

juni 05, 2006

Starta filmbibliotek?

Som vanligt när man får en bra idé så är man sällan ensam om den. Några timmar efter att jag skrev det här inlägget så läste jag om Splitgames som är en fransk spelbytartjänst som fungerar på ett liknande sätt. Visserligen tänkte jag att man skulle byta sina inköpta digitala filer och inte sina gamla omoderna plastskivor, men i grund och botten är det väl sak samma.

Vad är det för regler som gäller för bibliotek förresten? Skulle man kunna gå ihop och skapa ett filmbibliotek tillsammans på nätet om man ville eller är det förbjudet för privatpersoner att gå ihop och starta bibliotek? Om alla nya medlemmar köpte fem filmer och stoppade in så skulle man ganska snart få ett rätt maffigt filmbibliotek att botanisera i. Om man bara såg till att inte spara filmerna på sin dator utan "återlämnade" dem till det gemensamma biblioteket efter att man tittat på dem så skulle man väl inte begå något brott? Är det några som är sugna på att starta ett filmbibliotek? Det räcker med att 20-30 personer bestämmer sig för att vara med så har man tillräckligt med filmer i bibliotekskatalogen för att det ska räcka ett bra tag.

Skrivet av barse klockan 09:39 EM | Kommentarer (1) | TrackBack | Ideer

Ska vi byta grejor med varann?

När jag läste om startupföretaget Swaptree så kom jag på att det kanske skulle kunna fungera att göra något liknande med köpta mediafiler. Tänk om man kunde koppla upp sig mot en webbtjänst där man kunde byta gamla träiga låtar som man köpt på iTunes eller allTunes eller kanske något spel som man tankat ner från nån Ztorm-butik mot något annat som någon vill byta bort? Skulle inte det vara smutt? Då kunde man köpa film, musik eller spel och bara byta ut dessa mot andra när man tröttnat på dem. Det är, vad jag vet, inte förbjudet att byta grejor med varann så länge som man inte behåller en kopia själv. Vips är piratkopieringsproblemet löst och alla är glada (bortsett från förlagen som förmodligen inte ens vill att man ska få låna ut böcker, filmer, spel eller musik till varann, än mindre byta).

Kan inte någon hitta på en bra bytestorget-lösning så att jag får byta ut lite gamla låtar från min hårddisk mot sånt som jag tycker bättre om?

Andra bloggar om: , , , ,

Skrivet av barse klockan 04:44 EM | Kommentarer (0) | TrackBack | Ideer

mars 01, 2006

Förbrukade idéer

Jaha då var den idén tagen också. Tänk om man hade tid och pengar att realisera alla sina knasiga idéer innan någon annan gör det...

Skrivet av barse klockan 01:50 EM | Kommentarer (0) | TrackBack | Ideer

januari 25, 2006

Jam-o-matic

En kollega tipsade mig på the Song Tapper (i vilken man kan söka efter låtar genom att trumma dem på mellanslagstangenten) och jag började fantisera om spin off-produkter. Först tänkte jag att det vore fräckt att ha en mp3-spelare som man valde låt på genom att knacka rytmen på låten. Den skulle kunna se hur läcker ut som helst. Bara en liten dosa med en knapp (eller en drum pad) på och inget annat.

Sedan kom jag på att den verkliga killer-applikationen för en mojäng med en anslagskänslig kontrollyta på vore en musikspelare (eller telefon, eller PDA) som automatiskt kopplade upp sig trådlöst mot andra spelare i närheten och lät folk välja var sitt instrument. Sedan kunde man jamma tillsammans i smyg med främlingar på tunnelbanan, i bussen eller på biblioteket. Det skulle definitivt uppstå fler spontanband om folk gick omkring med såna mojänger i fickan. (Tyvärr skulle väl latensen bli ytterst irriterande, men vem vet? Det kanske går att lösa...)

Jag såg just att det släppts trummaskin/groove box till PSP, så steget till anonyma grupp-jam kanske inte är så långt borta ändå. Jag menar, PSP har ju wlan...

Skrivet av barse klockan 12:36 EM | Kommentarer (3) | TrackBack | Ideer

november 09, 2005

Kodlås

När jag knappade koden till kodlåset på kontoret idag så kom jag att tänka på att man skulle kunna göra mycket snyggare och roligare kodlås än såna där knapplådor. Varför inte ett kodlås som fungerar så att man slår koden genom att dra och trycka handtaget upp, ner, inåt och utåt? Det blir visserligen bara fyra symboler som man kan kombinera men om man gör koden sex eller sju moment lång så blir säkerheten ungefär lika god. Det är förmodligen svårare att komma ihåg sådana koder, men det skulle vara mycket coolare.

Ännu fräckare skulle det förstås vara med ett kodlås som man öppnade genom att knacka en hemlig knackningen på dörren. Det skulle vara enklare att komma ihåg såna koder också. Typ att veckans kod skulle kunna vara rytmen i "här kommer Pippi Långstrump". Det skulle tyvärr också vara lättare att sno portkoden av någon. Bara lyssna vad personen knackar för låt. Dessutom skulle personer med dåligt taktsinne säkert få svårt att låsa upp dörrar...

Skrivet av barse klockan 05:07 EM | Kommentarer (1) | TrackBack | Ideer

november 06, 2005

Lösningar på värdetransportproblemen

Det börjar vara dags att hitta på någon lösning på problemen med värdetransportrånen. Säkerhetsvakternas liv och trygghet hotas och dessutom ökar risken för utomstående att råka illa ut när värdetransportrånen blir fler.

Om vi slår våra kloka huvuden ihop och spånar fram ett gäng idéer så kanske någon av dessa idéer är så bra att den kan bidra till en lösning på problemet. Haka gärna på här och skriv in idéer som kommentar eller skriv ett eget inlägg på din blogg (om du har en) och skriv in länken i en kommentar. (Jag har slagit av trackback-funktionen.)

Här kommer några små idéer som jag själv har gått och grunnat på:

Personliga pengar
När man tar ut pengar i en bankomat så skrivs ditt namn och en personlig kod på varje sedel som gör att du och bara du kan handla med sedeln. När du sedan handlar i en affär så lämnar du sedeln som matas in i kassan och strimlas. Eventuell växel sätts in på ditt konto igen och allt är frid och fröjd. Du har fått ha sedlar i plånboken och butiken har bara en stor papperskorg fylld med strimlade, värdelösa, före detta pengar. Inga värdetransporter behöver hämta pengar i butiken och dessutom fylls bankomaterna bara på med oanvändbara, icke-personliga pengar. Personrån blir också mindre intressant eftersom man inte kan handla för andras sedlar.

Nackdelarna med systemet är ju förstås att det blir en hel massa pappershantering och att varje sedel bara kan användas en gång innan den måste strimlas och göras om. (Detta kan iofs. lösas om pengarna i stället är raderbara så att de kan göras värdelösa utan att behöva strimlas sönder.) Dessutom gör systemet det omöjligt för någon att ge bort pengar på fysisk väg. Denna lösning är ju egentligen bara ett sätt att lura människor att använda betalkort genom att byta skepnad på kortet så att det ser ut och känns som en sedel. (Om folk kunde använda sig av betalkort i stället för sedlar så skulle ju värdetransportproblemet lösa sig av sig själv.)


Tomma kassetter och tomma bilar
Om en del sedelkassetter och en del värdetransporter skulle vara tomma så skulle förmodligen viljan att råna dem minska. Ponera t.ex. att bara var tredje värdetransportbil verkligen innehöll pengar men att varken butiken, värdetransportpersonalen eller bankpersonalen visste vilken det var. Då skulle gissningsvis de potentiella rånarna göra en annorlunda risk-/benefit-analys än vad de gör i nuläget. Man skulle förmodligen inte vilja riskera ett flerårigt fängelsestraff för ett rån som bara hade 33% chans att ens resultera i några pengar.

Ett system med ojämt fördelade pengar kan i princip vara hur finkornigt som helst. (Varje värdetransport kan ha flera separata valv som kan vara tomma eller ha en ojämn del av pengarna och som inte enkelt kan öppnas på annan plats än på depåerna och som förstörs om ett av valven öppnas.) Ju fler bilar med ju fler tomma kassetter och valv som körs, desto mindre blir förmodligen lockelsen att råna transporterna. Förhoppningsvis finns då en brytpunkt när man når "lönsamhet" och rånrisken minskar dramatiskt.

Nackdelarna med denna lösning är först och främst att värdetransporterna blir betydligt dyrare än i det nuvarande systemet, men det är möjligt att vinsterna ändå överväger kostnaderna. Dessutom är det fullt möjligt att en ganska liten inblandning av tomma kassetter och bilar ändå skulle kunna ha en märkbar påverkan på rånbenägenheten. Att bara veta att man kan få sitta i finkan (och utstå spott och spe från medtjuvar) för en stöt som dessutom bara gav luft kanske är nog för att avskräcka många.


Mikrotransporter
(Den här idén kom jag på alldeles nyss medan jag skrev på den förra så det är nog den minst genomtänkta.) Om man kunde hitta ett sätt att kontinuerligt transportera små mängder pengar från butiker till depåer, kanske via någon slags mellancentral så skulle visserligen rånmöjligheterna öka, men rånarna skulle då bara få ett mycket litet byte innan polisen blev larmade om rånet och åkte dit. Hur denna transport skulle ske har jag svårt att komma på, men man skulle kunna tänka sig något slags paketförmedlande system, liknande TCP/IP men med fasta rutter och tider (för att kunna upptäcka anomalier).

En av anledningarna till problemen med dagens värdetransporter är att man transporterar en stor rackarns hög med pengar vid ett enskilt tillfälle vilket resulterar i att rånrisken också blir mycket hög. Mindre pengar i själva "slangen" vid varje tillfälle skulle därför kunna antas ge betydande riskminskning.

Nackdelarna med denna lösning är ju förstås att hela infrastrukturen för värdetransporterna måste göras om från grunden. (Man skulle förstås kunna besluta om att standardisera och införa ett helt generellt fysiskt paketförmedlande system som skulle vara öppet för alla för att på så sätt sprida kostnaden och nyttan på fler...)


Fyll gärna på med fler idéer om hur man skulle kunna komma till rätta med värdetransportrån-problematiken och var inte rädd för att tänka utanför lådan. Det är bättre att kläcka ur sig en stor hög "dumma" idéer än att bara återupprepa det självklara.

Skrivet av barse klockan 09:49 EM | Kommentarer (10) | TrackBack | Ideer

maj 06, 2005

Äsch! Google hann före

Igår på bloggölen så diskuterade vi att det vore bra att göra något litet praktiskt program eller nån tjänst som skulle vara intressant för bloggare. Tidpunkten för att tjäna lite flis på bloggtrenden är inne och trendbubblan når förmodligen snart sitt maximum.

Ett av förslagen var en tjänst där man skulle kunna SMS:a eller MMS:a in ett blogginlägg och betala några kronor per meddelande. Well, Google hann före. Om man snabbar sig på och gör en generell SMS-tjänst som funkar mot icke-Blogger-bloggar så kanske man kan tjäna sig en hacka. Det behövs bara ett säljande och "catchy" namn på fenomenet. Nåt som rimmar på blogga eller podda men som innehåller mob- som i mobiltelefon kanske? Mobba?

Skrivet av barse klockan 09:07 EM | Kommentarer (5) | TrackBack | Ideer

januari 09, 2005

Sveriges bloggarbetareförbund

Jag har grunnat ett tag på om det inte skulle kunna finnas ett värde i att skapa en förening som tillvaratar webbloggares intressen. Det finns ett antal saker som jag tror att man skulle kunna tjäna på att hjälpas åt med.

Utbildning, profilstärkande åtgärder, nyrekrytering, fortbildning och forskning till exempel.

Visst vore det bra om vi kunde hjälpa nybörjare och nyfikna att ta klivet in i bloggandet på ett lätt sätt? Att ta bort lite trösklar bestående av tekniksvårigheter och inåtvändhet bland redan etablerade bloggare och i stället erbjuda lite praktisk uppmuntran och inspiration.

Jag tycker dessutom att det skulle vara bra om man kunde hjälpa varandra att komma vidare och utvecklas som webbloggare, att hjälpas åt med fortbildning inom olika områden. Kanske skulle det rentav gå att göra lite undersökningar och forskning kring det som många av oss spenderar en hel del tid med varje dag. Man skulle också tjäna en hel del på att samordna "marknadsföring" eller profilhöjande åtgärder så att man på något sätt kan skapa en tydligare bild av vad bloggande är i det allmänna medvetandet.

En intresseförening för bloggare skulle också kunna tillvarata proffesionella bloggares intressen om det skulle behövas. Vem vet? Om fem år kanske det finns en intressant växande arbetsmarknad för duktiga bloggare. Vore det då inte bra att ha lite gemensamma resurser för att hjälpa den som kommer på kant med sin arbetsgivare?

Ytterligare en liten pusselbit i vad bloggarbetareförbundet skulle kunna finnas till för är att driva Sveriges första direktsända superblogg. En verksamhet som bland annat skulle kunna göra bloggandet som hobby och (vågar jag säga det) livsstil mer synligt i folks ögon.

Eftersom jag inte har funderat särskilt länge på bloggarbetareförbundets vara eller inte vara så finns det ett antal brister i mitt resonemang. Den viktigaste osäkerhetsfaktorn är om det över huvud taget går att hitta gemensamma intressen bland Sveriges bloggare. En rikstäckande bloggförening måste vara religiöst och politiskt obunden och ha en djupgående tolerans för allas rätt att säga sin åsikt. Yttrandefrihet och demokratiska värderingar bör i så fall genomsyra verksamheten. Men frågan är då, blir det något kvar att vara överens om? Förmodligen kan man vaska fram några viktiga guldkorn som man behöver värna om (som just yttrandefrihet och demokrati), men jag säger inte att det blir lätt att hitta en gemensam plattform. Dessutom kan man ju fråga sig om själva bloggandet är så viktigt att det är värt att starta ett riksförbund kring? Kanske blåser jag bara upp ett i-landsproblem? Kanske är det ingen som bryr sig eller ingen som har tid och orkar engagera sig?

Ett tag tänkte jag att man skulle kunna skapa en lokalavdelning i Ordfront för bloggare, men jag tror att det finns en del personer som inte skulle gilla det. Ordfronts målsättningsparagraf tycker jag är bra, även om den inte skulle passa rakt av för ett bloggförbund. Men jag tror som sagt att det skulle vara svårt att få med vissa bloggare i en sådan förening.

Hur som helst så har jag skrivit av mig lite grann nu. Om det är någon som tycker att det är en korkad idé så tar jag gärna emot kritik. Är det någon som tycker att det låter intressant och vill gå vidare så säger jag bara "varsågod, bollen är din"!

Skrivet av barse klockan 01:51 EM | Kommentarer (1) | TrackBack | Ideer

december 01, 2004

Gratis böcker!

En grej som jag har tänkt på länge är att det borde gå att göra pocketböcker som är gratis på samma sätt som vissa tidningar är det. Jag har en känsla av att det är i det närmaste snorbilligt att trycka upp pocketböcker. Pocket Shop gödslar ju till exempel med sina kataloger i pocketformat. Om man sedan tillät reklam mellan kapitlen och en huvudsponsor på omslaget så skulle man förmodligen kunna dra in så mycket pengar att det vore lönsamt att ge bort böckerna. Det skulle ju också gå att dra ned kostnaden för själva "innehållet" genom att till en början ge ut böcker som inte längre skyddas av upphovsrättslagen. Det skulle också vara roligt att en gång om år ge ut en novellsamling med intressanta debutanter, (kanske i form av en tävling sponsrad av något företag?). I USA har ju Oprahs bokklubb gjort stor succe. Kanske skulle reklamböckerna kunna fungera på ett liknande sätt, där man ger ut en gratis bok varje månad som man kan läsa och diskutera med sina vänner eller arbetskamrater. Ja, det kanske till och med vore något för En bok för alla att fundera över. (Efter lite googlande så hittar jag en grej som faktiskt liknar detta, ett sponsrat gratisbokprojekt där En bok för alla också har varit inblandade.)
Hur som helst så tror jag att det skulle kunna vara ett intressant, lönsamt och nyttigt projekt att börja ge bort gratisböcker på landets järnvägsstationer, flygplatser, pendeltåg och bussterminaler.

Skrivet av barse klockan 10:00 EM | Kommentarer (6) | TrackBack | Ideer

november 18, 2004

God morgon bloggsverige!

En om inte het, så i alla fall intensiv debatt har blossat upp gällande weblogs.se vara eller inte vara och då kan det vara på sin plats att berätta lite om en idé som jag har grunnat på i några veckor. Bloggandet är på stark frammarsch i Sverige och många går och funderar på när bloggarna ska få sitt stora genombrott i folks medvetande. (Den frågan kom bland annat fram under Bloggforum 04.) Vad sägs om en "direktsänd" superblogg en dag i veckan, företrädesvis på söndag eftermiddag? En blogg som summerar det som har hänt (både på bloggarna och i världen i stort) under veckan som gått.

En sådan gruppblogg skulle kunna vara det som skapar genombrottet som så många väntar på (eller som åtminstone kan rida på framgångsvågen när genombrottet kommer). Det kan vara en insats som gör bloggandet lite tydligare i det allmänna medvetandet. Dessutom tror jag att det skulle vara väldigt kul, både att läsa och att medverka på ett eller annat sätt.

Jag tänker mig att det varje söndag finns två programledare (precis som i SVT:s och TV4:s morgonteve) och dessutom ett antal ämnesansvariga som bloggar om eller summerar det som hänt inom sina respektive ämnesområden. (Programledarskapet och även ämnesansvaret skulle givetvis vara rullande för att inte bränna ut någon.) En förstasida liknande den som finns på DN eller SvD skulle kunna passa bra. (Dessutom skulle man kunna ha en politisk höger- och vänsterspalt på var sin sida om mitten för att visa att det faktiskt finns bloggare både på höger- och vänsterkanten.)

Man skulle dessutom varje vecka kunna ha en kändisbloggare som får låna bloggplats och skriva under en vecka. Dessutom skulle det vara roligt med en söndagsintervju där det finns möjlighet att kommentera och kanske också få svar på frågor direkt från intervjuoffret.

Det finns dock ett antal frågor som behöver få sitt svar. För det första: är det verkligen en bra idé att skapa en direktsänd gruppblogg eller är det bara korkat och onödigt? Ska det finnas något slags manifest eller avsiktsförklaring bakom eller ska syftet bara vara att framhäva det svenska bloggandet som en ny intressant form av debatt och nyhetsrapportering? Hur når man ut till "vanligt folk"? Risken är ju att en sådan superblogg bara blir ännu mer introvert och ogenomtränglig för de icke invigda. Hur undviker man detta? Slutligen, vem ska bestämma? Vem bestämmer inriktningen, vem bestämmer vem som ska vara programledare och ämnesansvarig? Vem gör slag i saken och startar en kommenterande, direktsänd veckoblogg?

Lite mer läsning om gruppbloggar hittar man här och här.

Skrivet av barse klockan 04:07 EM | Kommentarer (10) | TrackBack | Ideer

november 17, 2004

Som warez, fast lagligt!

Skivbolag, filmbolag och andra stormoguler inom underhållningsbranschen ligger vakna och kallsvettiga på nätterna och funderar hur de ska undkomma den förödande piratkopieringen. Åtminstone gör de sken av att vara väldigt rädda för piratkopieringen om man läser de utspel som då och då görs. Hur som helst så finns det all anledning att tro att det måste komma en grundläggande förändring i affärsmodellen för musik och filmförsäljningen om inte p2p-nätverken ska käka upp en betydande del av underhållningsbolagens feta vinstkaka. Det är helt enkelt tid för förändring.

Mitt förslag är att man helt enkelt skapar ett stort mediebibliotek där man som kund endast betalar en fast månadsavgift och där man sedan får full tillgång till allt innehåll. Det verkar ju fungera för Brafilm så varför skulle det inte fungera med en annan distributionsform och med lite annat innehåll i kanalen? Som konsument skulle jag kunna leta fram exakt den musik, film, tv eller bok jag för tillfället ville njuta av och sedan få den streamad direkt till min avnjutningsterminal utan väntetid.

Förutsatt att mediebiblioteket faktiskt innehöll det jag var intresserad av så skulle det vara ett rejält lyft i jämförelse med andra, lagliga och olagliga, distributionsformer. I stället för att gå till en butik för att köpa eller hyra något, eller istället för att vänta fjorton timmar för att nedladdningen skulle bli klar så skulle detta nya mediebibliotek streama det jag ville ha i realtid. Inga väntetider, inget onödigt letande på webben eller i affärer, bara bläddra fram musiken och spela upp den. Jag skulle lätt kunna tänka mig att betala några hundringar i månaden för ett sådant abbonemang. Obegränsad mediekonsumtion direkt i mobiltelefonen, teven eller PDA:n som dessutom betalar sig för de som äger rättigheterna. Kan det bli bättre?

Ja det kan det! Drivkrafterna bakom piratkopieringen skulle kunna stävjas genom att man erbjöd bättre service och ett mer komplett innehåll i det lagliga/kommersiella mediebiblioteket. Som medlem så skulle det inte finnas någon anledning till att piratkopiera t.ex. musik för att spara undan på hårddisken när man ändå har full tillgång till musiken som abbonent.

Royaltyersättningen skulle enkelt fördelas efter hur många spelningar som ett visst verk hade. Svagheten med hela idén är först och främst att man måste uppnå någon slags kritisk massa av innehåll innan det blir intressant att bli abbonent. Dessutom ställer ett sådant här system mycket stora krav på nätverken, men det är nog bara en tidsfråga innan vi har kapacitet att hantera och leverera media på detta sätt. Dessutom tror jag tyvärr att de stora medie- och underhållningsföretagens förändringsovilja är det som till syvende och sidst kommer att sätta käppar i hjulen. Att lämna de trygga invanda distributionssätten och på detta sätt släppa saker och ting "fria" tror jag inte att man vågar.

Skrivet av barse klockan 08:41 EM | Kommentarer (1) | TrackBack | Ideer

Tjänsteplikt i stället för värnplikt?

En sak som jag funderat över länge är hur det skulle se ut om vi införde en allmän tjänsteplikt för att ersätta (och inkorporera) den allmäna värnplikten. Tillåt mig förklara hur jag tänker. Tjänsteplikten skulle bestå av ett års arbete till gagn för landet. Alla medborgare mellan 16 och 30 års ålder skulle ha ett tjänsteår att avverka, antingen direkt efter grundskolan eller någon gång därefter, men helst innan man fyllt 30. Innehållet i tjänsteåret ska som sagt vara till gagn för landet och ganska många skulle förmodligen välja att göra sin tjänsteplikt inom försvaret (militärt eller civilt), men även andra allmännyttiga tjänster måste kunna väljas. Tjänsteplikten ska gälla både killar och tjejer och man bör i hög utsträckning kunna styras dess inriktning och när man väljer att ta ut tjänsteåret. Detta för att man t.ex. ska kunna välja att jobba ett år mellan grundskola och gymnasium om man är skoltrött, eller för att kunna göra någon slags lärlingsår efter gymnasieutbildningen. Man kan också tänka sig att ett tjänsteår skulle kunna användas som ett första år på forskarutbildningen för att på så sätt hjälpa de som önskar slå sig in på forskningens bana med finansiering under det första året.

Jag ser ett antal fördelar och några svaga punkter med tjänsteårsiden. Fördelarna är att alla medborgare omfattas av detta pliktår, till skillnad från hur det fungerar nu när bara pojkar avkrävs ett år av sina liv i rikets tjänst. Möjligheten att göra värnplikt, civilförsvarsplikt eller annan tjänst för samhället bör vara helt könsneutral. Detta system skulle med allra största sannolikhet göra det lättare för tjejer att komma in i den militära sektorn och det skulle också göra det möjligt för pojkar att inte automatiskt placeras där.

Pliktåret skulle också vara till gagn för samhället då man skulle kunna inrätta plikttjänster inom områden där det i nuläget är svårt att hitta arbetskraft eller där man ser ett växande behov av erfaren arbetskraft och vill börja få in lärlingar i god tid. Dessutom skulle tjänsteåret kunna vara en utmärkt resurs för att motverka skoltrötthet, agera som buffert mot tillfällig arbetslöshet och erbjuda insteg i branscher som i annat fall kan vara svårtillgängliga.

Den stora nackdelen som jag ser är nog att tjänsteåret totalt kan förstöra arbetsmarknaden för vissa grupper, så det gäller att utforma de tillgängliga tjänsterna på ett sätt så att de inte inkräktar på den ordinarie arbetsmarknaden för mycket. Man får också hålla ett öga på de organisationer och företag som tillåts använda sig av tjänstepliktiga så att inte systemet utnyttjas och ger oriktiga konkurrensfördelar. Detta är dock en regleringsfråga och jag tror nog att fördelarna skulle kunna överväga nackdelarna.

Skrivet av barse klockan 10:37 FM | Kommentarer (1) | TrackBack | Ideer

Ideer...

Alla bra idéer som man kommer på dyker förr eller senare upp i någon annans huvud (som till exempel den här telefonlur-handsfree-grejen som jag gick och funderade på för några år sedan när jag köpte min första Motorolatelefon. Därför har jag bestämt mig för att göra en ny kategori som heter ideer där jag kan skriva ner alla dumheter som pluppar upp i mitt huvud. På så sätt så kan jag i alla fall säga "jag var först" (om jag nu var det) när någon snor eller kommer på en bra idé som jag har haft.

Skrivet av barse klockan 10:36 FM | Kommentarer (0) | TrackBack | Ideer